ISW Hoogeland wint verkeersveiligheidsprijs Zuid-Holland, Noordhoek de publieksprijs

campagnecrew2017 1
Foto: de genomineerden, de jury en presentator Sipke Jan Bouwsema

Leerlingen van klas AM2A van ISW Hoogeland uit Westland hebben de de finale van de TotallyTraffic Leerlingenwedstrijd “CampagneCrew” 2017 gewonnen. In een bomvol Perscentrum Nieuwspoort wisten zij de jury te overtuigen met hun zelfgemaakt filmpje. “Op een grappige en orginele wijze houden zij de doelgroep een spiegel voor waar het gaat om afleiding in het verkeer.”, zo verwoordde juryvoorzitter en verkeersveiligheidsambassadeur Bram Meijer van de gemeente Westland.

Voordat de leerlingen Ilse van der Drift, Stefanie Pronk, Angélica Steenks, Estrella Steenks en Eva van der Valk hun filmpje presenteerden aan zo’n tweehonderd leerlingen van andere deelnemende scholen, kregen ze een workshop presenteren van presentator Sipke Jan Bouwsema. Ook de andere genomineerden namen daaraan deel.


Het filmpje "Mobiel weg in het verkeer" van ISW Hoogeland uit Westland

Noordhoek Gorinchem

Zo ook Robert Barelds, Rico Borgman, Sammy Mohamud van praktijkschool de Noordhoek uit Gorinchem. Zij presenteerden hun klassikaal gefabriceerde lichtgevende fietsen. Daarmee wonnen ze de publieksprijs.

noordhoek1
Foto: Robert Barelds, Rico Borgman, Sammy Mohamud van Praktijkschool de Noordhoek uit Gorinchem met de lichtgevende fietsen.

Deze jaarlijks terugkerende wedstrijd is een onderdeel van Totally Traffic, het lesprgramma over verkeersveiligheid om middelbare scholieren bewust te maken van de gevaren onderweg. Het is ontwikkeld door het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid Zuid-Holland (ROV Z-H), een samenwerkingsverband van de provincie Zuid-Holland en de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag.