Modules

Schoolroute.nl

Schoolroute.nl

Onderwerp:
  • Schoolroutes en -omgeving
Werkvorm:
  • Onderzoek
Uitvoerende:
  • Eigen schooldocent

Met Schoolroute.nl kunnen leerlingen heel gemakkelijk hun eigen schoolthuisroute vastleggen met behulp van een app op een smartphone. Onderweg kunnen foto's van gevaarlijke verkeerssituaties worden toegevoegd.
Iedere leerling heeft een eigen login, waardoor zijn unieke route kan worden bewaard. De gescande route komt terecht op een eigen ruimte in de schoolroute.nl website. Via de website beantwoordt de leerling meerdere vragen over de aangegeven knelpunten en kan deze voorzien van commentaar.

De docent kan zijn verkeerslessen baseren op de echte routes en de aangegeven knelpunten van zijn leerlingen. Alle routes van een klas kunnen tegelijk en individueel worden getoond. Zo kunnen de gevaarlijkste punten worden herkend en besproken in de les. De school krijgt inzicht in alle gescande routes van de leerlingen.

De gemeente krijgt inzicht in alle gescande routes en genoemde knelpunten van de scholen die meedoen. Dit kan helpen de verkeersveiligheid te verbeteren.

Systeemvereisten

De app werkt op (recente) Android-telefoons en I-phone. Heeft een leerling geen smartphone, dan kan de schoolthuisroute ook direct op de computer in kaart worden gebracht.

Deze digitale toepassing is geschikt voor zowel scholen in het basisonderwijs (groep 7 en 8) als voor scholen in het voortgezet onderwijs. Ook gemeenten kunnen het initiatief nemen om Schoolroute.nl, samen met de scholen, uit te voeren.

In het voortgezet onderwijs is de module te combineren met modules als schoolthuisroute en De Nieuwe Route of met modules over specifieke thema's die bij uw leerlingen spelen. U kunt die hier zelf vinden.

Wilt u de verkeerssituatie rondom de school of in de gemeente verbeteren of wilt u meer inhoud geven aan uw verkeerslessen in de klas? Vraag dan als school of gemeente een login en wachtwoord aan bij het ROV-ZH door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. De docenten maken de logins en wachtwoorden aan voor de leerlingen. 

Downloads:

* factsheet (pdf)

* handleiding docent (ppt)

* lesbeschrijving (word)

* handleiding leerlingen (ppt)

* FAQ

* Gouden regels

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uw regiocontactpersoon

Bent u geïnteresseerd in deze modules? Neem dan contact op met de contactpersoon in uw regio.