School-thuis routes

Of leerlingen veilig van huis naar school en terug komen hangt natuurlijk af van het samenspel tussen hun eigen gedrag, het gedrag van hun medeweggebruikers, de staat van hun vervoermiddel en de inrichting van de fietsroutes. Daarom is samenwerking tussen gemeenten, scholen, ouders en leerlingen ook zo belangrijk binnen TotallyTraffic.

De mening en van jongeren over situaties op hun eigen routes (en tegelijkertijd: de bewustwording daarvan) vinden we belangrijk. En lessen over die situaties kunnen heel relevant zijn. Daarom bieden we binnen TotallyTraffic met dank aan de ontwikkelaar, het ROV in Limburg, de module Schoolroute.nl aan. Daarmee kunnen –gebruik makend van Google Maps- de ervaringen van de leerlingen per klas, school en/of gemeente in kaart worden gebracht. Met de module kunnen ook lessen op maat worden samengesteld en gecombineerd.

Er zijn ook andere middelen op de markt om met de school-thuisroute aan de slag te gaan in de klas, zoals Verkeerslokaal. In de toolkit van CROW/KpVV vindt u een toelichting op deze producten.